KRITERIER MALmö GALLERIHELG

Malmö Gallerihelg är ett evenemang för Malmös stadigvarande gallerier, men det finns även möjlighet för pop up-gallerier och konstnärskollektiv att öppna upp under helgen. Max 40 st pop up-deltagare kan anmäla sig till det officiella programmet. Det är först till kvarn som gäller. För gallerier finns ingen gräns i antal deltagare.

KRITERIER FÖR UTSTÄLLARE

Om er verksamhet uppfyller nedan listade kriterier är ni välkomna med er anmälan till årets gallerihelg:

Kriterier för kategorin ”Gallerier/Utställningsrum”

  • Ett galleri eller en konstinstitution som driver årlig verksamhet i Malmö.
  • Galleriet gör under året utställningar med olika konstnärer.
  • Regelbundna öppettider för allmänheten.
  • Galleriet har en egen och uppdaterad hemsida eller Facebook-sida.

Kriterier för kategorin ”Pop-up”

  • En temporär konsthändelse eller utställning på en plats där det vanligtvis inte bedrivs en publik konstverksamhet.
  • Konsten presenteras separat som en utställning och har en tydlig plats i rummet (detta gäller de pop-up som ligger i relation till café, butik eller restaurang).
  • Vara en organiserad utställning med två eller fler konstnärer.

Är du en enskild konstnär som vill vara med, ber vi er att kontakta ett galleri som ni känner släktskap med alternativt gå samman med en grupp konstnärer för ett gemensamt pop-up initiativ.

– Gallerier som ställer ut en och samma konstnär/er året runt ska vara under kategorin ”Pop-up”, även om man har en årlig utställningsverksamhet.

– Konstfrämjandet förbehåller sig rätten att flytta ert utställningsrum till annan kategori om det inte uppfyller alla kraven för den kategori ni anmält.

ÖPPETTIDER

Samtliga utställare följer tiderna nedan för att det ska vara ett besökarvänligt arrangemang. Men givetvis är ni alla välkomna att ha öppet fler eller längre dagar. Meddela oss gärna detta isåfall i er utställningsinformation så inkluderar vi det i texten om er utställning här på hemsidan. Har ni en speciell programpunkt utanför öppettider kan de även inkluderas i den fysiska kartan. Till exempel om en utställare inom kategorin ”pop up!” vill ha vernissage på fredagen eller om ett konstnärssamtal hålls efter kl 16 på lördagen.

Gallerier: 22-24 september,  fre kl. 18-22 och lör-sön kl. 12-16.
Pop up-aktörer: 23-24 september, lör-sön kl. 12-16.

ANMÄLAN

Deltagaravgiften är 650 kronor och går oavkortat till att finansiera formgivning och tryck av det fysiska programbladet. Betalning sker i samband med anmälan och är bindande.

Det är många deltagare under Malmö Gallerihelg så för att undvika förvirring ange mailadressen till den person som kommer vara kontaktperson för ert utställningsrum, det är till den mailadressen ni kommer få all information från oss och genom den vi håller kontakt.

ANMÄLAN FÖR 2023 ÄR STÄNGD

För frågor, kontakta malmogallerihelg@konstframjandet.se

B a c k T o T o p B a c k T o T o p